CV Fredrik Lennqvist

Lennqvist Project Consulting

Vi hjälper er att gå i mål med era projekt i rätt tid med rätt kostnad och med rätt kvalitet.

Fredrik Lennqvist

Copyright © All Rights Reserved

Som person är jag lugn och känner mig trygg med mig själv. Jag har båda fötterna på jorden och vet vad jag kan och vad jag behöver hjälp med. Att våga fråga om hjälp ser jag som en styrka och det är jag inte rädd för. Jag vet att ibland måste man ta tuffa beslut och det är inte det bästa jag vet men är inte rädd för att göra det som behövs för att helheten ska fungera.


•Goda ledaregenskaper

•God erfarenhet som utbildare

•Har god insikt i organisation, ledning, planering och administration i projektform

•Har goda kunskaper i de vanliga kontors- och planeringsprogrammen


Uppdragshistorik


2014-pågåendePlaneringskonsult på SKB

Jag planerar deras interna utvecklingprojekt och så konstuktionsavdelningens resurser.


2014-pågåendeEgenförtagare

Jag har startat mitt egna företag. En konsultfirma med inriktning på projekt. Mina tjänster är i första hand projektplanering och i andra hand projektlederi.


2013-2014Teamleader

Jag leder och fördelar det dagliga arbetet på avdelningen för våra 5 projekt planerare på ABB HVC AB i Karlskrona. Jag har det operativa ansvaret och ser till att allt flyter på.


2012-2014Projektplanerare på stora projekt på ABB

Projekt 1(Januari – Juni): Uppdraget innebar ett övergripande ansvar för tidsplaneringen i projektet, att leda och samordna planeringsresurser och att kommunicera planen med projektledning, delprojektledare, handläggare och projektintressenter. Projektet omsatte ca 4 miljader svenska kronor.


Projekt 2(Juni –januari): Uppdraget innebär ett övergripande ansvar för tidsplaneringen i projektet, att leda och samordna planeringsresurser och att kommunicera planen med projektledning, delprojektledare, handläggare och projektintressenter. Projektet omsätter ca 5 miljader svenska kronor.


 

Metoder/Program/Certifieringar


Primavera                   Mycket god färdighet

MS Project                 Mycket god färdighet

Sharepoint                 God färdighet

MS Excel                    God färdighet

MS Word                    God färdighet

MS PowerPoint           God färdighet

MS Outlook                God färdighet

Lotus Notes                God färdighet

Movex                        God färdighet

SAP                            Nybörjare

IFS                             God färdighet


Utbildningar


Stagneliusskolan, KalmarSammhällsvetenskaplig linje

1988/08-1991/06


Kurser

Project Planning, Analysis, and Control, EMI (En del av PMI-certifieringen) 2013

Detaljplanering (Execution and Control of Operations) 2013

4Q - ABBs intärna förbättringsmetoder. (5S, Fiskbensdiagam, 5 varför, osv)

Material och kapacitetsplanering (Detailed Scheduling and Planning), Plan 2013

Basics of Supply Chain Management, Plan 2012

Praktisk Pedagogik, KSU (kärnkraftens egna utbildningsbolag) 2011

Projektledare grund, Cordovan Performance 2011

UEFA-A diplomet som fotbollstränare, Svenska fotbollsförbundet 2010

Mitt personliga ledarskap, Palm & Partners 2009

Arbetsmiljö(Huvudskyddsombudsutbildning), IF Metall 2005

Ledarskapsutbildning, Växjö (Smålands FF) 2004

Steg 2 utbildning som fotbollstränare, Växjö (Smålands FF) 2003

Steg 1 utbildning som fotbollstränare, Växjö (Smålands FF) 2001


Anställningar


ABB ABProjektplanerare

2012/01 – pågåendeHar i uppdrag att  ansvara för den övergripande  tidsplaneringen i  olika projekt, att leda och samordna planeringsresurser och att kommunicera planen med projektledning, delprojektledare, handläggare och projektintressenter. Jag sitter också med i ABB Power Systems planning network.


OKG AB Revisionsplanerare

2011/01 – 2011/12Jag planerade avställningarna på Oskarshamn 2. All planering och uppföljning inför och under dessa revisioner vad det gäller krav och riktlinjer från ägare och underleverantörer gjordes av mig.


 

OKG AB Drift och underhållsplanerare

2008/04 – 2010/12 Alla aktiviteter som skulle utföras under drift på kärnkraftverket Oskarshamn 2 planerade jag in i tid. Detta gällde både förebyggande underhåll och fel som uppstod under driftperioden.


Atlas Copco CTO AB Produktionsplanerare

2007/01 – 2008/04Det var tre flöden på fabriken I Kalmar. (Luftdrivna maskiner, hydrauldrivna maskiner och motordrivna maskiner) Jag planerade luft och motor flöderna. Det gällde allt från inköp av detaljer och bearbetning i verkstaden till färdig maskin för leverans. Planeringsverktyget vara i SAP.


Atlas Copco CTO AB Huvudskyddsombud

2004/02 – 2008/02Som huvudskyddsombud på Atlas Copco satt jag med i skyddskommiteén där alla gällande arbetsmiljö på bolaget togs upp. Jag jobba med SAM (systematiskt arbetsmiljöarbete)och var förhandlare mot företaget i arbetsmiljö frågor. Uppdraget var ett fackligt förtroendeuppdrag.


Atlas Copco CTO AB Montör

2001/01 – 2006/12Som montör på av motordrivna maskiner så gjorde jag allt från att skriva ut odrar till att delmontera detaljer till att montera och provköra färdig maskin.Atlas Copco CTO AB Lagerarbetare/Truckförare

1998/04 – 2000/12Packade och skickade reservdelar från lager till kund. Körde både stödbenstruck och motviktstruck på rullade schema.Språk

Svenska - Modersmål

Engelska - Flytande


 

Övrigt


Jag började spela fotboll när jag var 7 år i Kalmar FF. När jag var 14 gick jag till Kalmar AIK och var där i ett år. Efter ett års frånvaro från fotbollen så började jag spela i Läckeby GoIF och lyckades vara där i 19 år. Jag höll mest till i målet och division 5 är den högsta nivå jag har spelat på. Jag spelade där i 12 år och var ledare i 7, de två sista åren som huvudtränare. Jag har tränat Rödsle BK i tre år. De 2 första var jag huvudtränare i damlaget. 2009 vann vi division 3 och 2010 spelade vi följaktligen i division 2. Jag tränade herrarna i samma förening under 2011. 2012 hade jag ett år utan att vara tränare men under 2013 tränade jag Rödeby AIFs damlag i division 1.


Som fotbollstränare gäller det att kunna ha en långsiktig och en kortsiktig planering. Det gäller också att kunna ta beslut som ger verkning kanske om två år men också snabba beslut som kan vara både jobbiga och svåra att ta. Detta tror jag att jag kan ha stor hjälp av i denna befattning.

Jag har lyckats med UEFA A diplomet och fick det i november 2010.


Vad det gäller att hålla i utbildningar så har jag varit ledare för en grundutbildning för fotbollstränare i Läckeby GoIF. Det var den ”gamla” tränarutbildningen och det var föreningens ungdom tränare som deltog.

När jag arbetade på Atlas Copco så höll jag även i arbetsmiljöutbildningar, både på det egna företaget och utanför.


Som person är jag lugn och detta smittar nog av sig till stor del i min ledarstil. Mina ambitioner är att få varje individ att lyfta sig lite och att alla gör sitt bästa i alla situationer. På längre sikt är det fortfarande att kunna utveckla personen som är det viktigaste.